Maagkanker afrikaans

maagkanker afrikaans

Indien het onderzoek poliklinisch gehouden is, zal de patiënt de volledige uitslag met de huisarts moeten bespreken. Indien er biopten zijn afgenomen, zal de huisarts hiervan ook de uitslag vertellen en eventueel hierop de behandeling aanpassen. Na het onderzoek kan de patiënt gewoon weer eten en drinken tenzij gebruik is gemaakt van de keelspray. Dan mag men circa een half tot twee uur na het onderzoek niet eten of drinken. De tijd die hiervoor geldt verschilt per instelling. Overgenomen van " ".

De soepele, bestuurbare slang wordt als het ware ingeslikt en komt zo via de keelholte de slokdarm. Dit wordt door veel patiënten als zeer onprettig ervaren. Vanaf dit punt bestuurt de arts de gastroscoop verder en kan de arts via beeldschermen alles onderzoeken. Door via de gastroscoop lucht in te blazen, ontplooien de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zich; dit kan een vervelend en opgeblazen gevoel geven. Indien nodig worden biopten van het slijmvlies genomen om op eventuele infecties te onderzoeken. Tijdens het onderzoek kan ook een kriebelend gevoel ontstaan in de keel en maag wanneer de gastroscoop hierlangs geschoven wordt. Dit kan een braakreflex uitlokken. Ten slotte kan het verwijderen van de gastroscoop een onaangenaam gevoel zijn, omdat champignons de slokdarm zich namelijk samentrekt en er een beetje maagzuur meekomt. De uitvoering duurt circa 2 à 5 minuten afhankelijk van de gespannenheid van de patiënt. Wanneer het onderzoek ten einde is, zal de arts een kort verslagje schrijven met de resultaten. Meestal zal de arts het kort doornemen wat hij/zij gezien heeft.

maagkanker afrikaans
de keel- en mondholte verdoven, waardoor het braakreflex onderdrukt wordt. Dit betekent niet dat de patiënt ook daadwerkelijk geen braakneigingen zal krijgen. Aandoeningen zoals diabetes, long- en hartaandoeningen zijn een contra-indicatie voor het gebruik van een keelspray. In bijzondere omstandigheden kan de patiënt intraveneus dormicum toegediend krijgen. Dit is een zeer sterk rustgevend middel, waardoor de patiënt amper wat van het onderzoek zal voelen. Het nadeel hiervan is dat het de eventuele complicaties van de gastroscopie vergroot. Ten slotte zal gevraagd worden aan de patiënt om op de onderzoekstafel plaats te nemen, waarna een ring tussen de kaken gezet wordt om de tanden van de patiënt en de gastroscoop te beschermen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een mdl-arts of internist. Deze brengt de gastroscoop in de mondholte van de patiënt, waarna de arts vraagt om slikbewegingen te maken.
maagkanker afrikaans

Brongitis in kinders-Mense se behandeling van brongitis-hoe


Ter controle bij bepaalde maagaandoeningen zoals maagkanker. Overmatig braken, waarbij geen effect op eerdere behandeling(en). Vermoeden van een infectie in de maag, slokdarm of twaalfvingerige darm. Voedsel dat achter borstbeen blijft hangen. Bij het braken van bloed ( hematemesis ) Minimaal zes uren voor het onderzoek mag de patiënt groepsles niets eten of drinken. Op de dag van het onderzoek moet de patiënt zich melden bij de afdeling endoscopie. Daar zal de patiënt ontvangen worden door een endoscopieverpleegkundige.

Maagkanker - translation, afrikaans -English Dictionary


Hij is begraven met een eenvoudige steen in het Pacific view Memorial Park in Corona del Mar in Californië. Wayne was drie keer getrouwd en twee keer gescheiden. Wayne sprak vloeiend Spaans en zijn drie echtgenoten waren allen van geheel, of gedeeltelijk, spaans-Amerikaanse afkomst: Josephine Alicia saenz (gehuwd 1933 - gescheiden 1945 kinderen: Michael wayne ( mary Antonia "Toni" wayne lacava ( patrick wayne (1939 melinda wayne munoz (1940) Esperanza baur (gehuwd 1946. Verder had wayne tussendoor nog affaires met actrices Marlene dietrich en Merle Oberon en zijn secretaresse pat Stacy maar geen kinderen bij hen. Standbeeld van John wayne bij het naar hem genoemde vliegveld van Orange county wayne was politiek gezien conservatief rechts en steunde bijvoorbeeld de Amerikaanse deelname aan de vietnamoorlog. Hij was zijn leven lang een fervent supporter van de republikeinse partij. Volgens vele mede-acteurs was hij aangenaam en tolerant van karakter. Hij hield van zijn vak en zei tegen een interviewster enkele jaren voor zijn dood, dat hij in zijn films gewoon 'zichzelf speelde'. Deze twee woorden geven de kern weer van zijn meer dan 200 films die hij maakte.

maagkanker afrikaans

Bij gebrek aan concurrentie kreeg hij alle kansen om aan zijn carrière op het witte doek te werken. Voor critici werd hij zo tot iemand die van anderen offers eiste die hij zelf nooit bracht. Tijdens en na de oorlog speelde hij vele veldslagen na in films. Wayne verscheen in veel mannelijke "macho"-rollen in voornamelijk westerns en oorlogsfilms. Hij werkte regelmatig samen met John Ford. Met regisseur Howard Hawks maakte hij de beroemde trilogie: rio bravo, el Dorado en rio lobo. Alhoewel hij veel films heeft gemaakt, won hij maar én Oscar voor beste mannelijke hoofdrol : voor zijn rol in True grit (1969).

Hij kreeg een nominatie in dezelfde categorie voor de film Sands of Iwo jima, en als producent kreeg hij een nominatie voor The Alamo. Wayne speelde zijn laatste rol in 1976 in The Shootist. Tijdens de repetitie kreeg hij te horen dat hij maagkanker had. Hij verscheen voor het laatst in de openbaarheid bij de Oscar-uitreikingen in 1979, diabetes toen hij wist dat hij nog kort te leven had. Wayne was broodmager en breekbaar, en droeg een witte pruik, maar had mede op verzoek van zijn kinderen, laten zien dat hij tot het eind bleef vechten om langer te leven. Wayne overleed in het Ronald reagan ucla medical Center op 72-jarige leeftijd aan maagkanker.

Maagkanker, maag, lever Darm Stichting

Via een kennis met connecties in de calorieën filmindustrie kon Morrison beginnen als figurant, hij nam toen ook zijn plus artiestennaam "John wayne" aan. Al snel werd hij, wegens zijn door zijn (afgebroken) sportcarrière getrainde en goed uitziende lichaam met een lengte van 1,93 meter, gecast voor rollen in voornamelijk actie en westernfilms. Geholpen door acteerlessen en zijn vriendschap met western acteur. Tom Mix en regisseur, ford kreeg hij al snel belangrijkere rollen. In 1930 speelde hij de hoofdrol. De film werd echter een fiasco, waarna wayne negen jaar lang. In 1939 brak hij door met. Stagecoach van regisseur John Ford. Bij het uitbreken van de Tweede wereldoorlog was wayne, door zijn leeftijd geklasseerd als derde klas-reserve, een van de weinige hollywood -acteurs die niet het leger inging.

maagkanker afrikaans

Maagkanker nasıl okunur

Morrisons moeder was Mary "Molly" Alberta Brown (18851970). Robert werd tijdens zijn eten jeugd in, mitchell gewijzigd. Op jonge leeftijd verhuisde morrison met zijn ouders naar. Zuid-Californië waar zijn vader in, glendale als apotheker werkte. Ook kreeg hij hier de bijnaam, duke — naar zijn hond die hem altijd vergezelde als hij naar school liep. Morrison was op de middelbare school een goede footballspeler en, na afgewezen te zijn bij de militaire marine academie, kon hij met een sportbeurs als financiële ondersteuning rechten gaan studeren aan. University of southern California (USC). Door een gebroken sleutelbeen eindigde zijn sportcarrière en werd ook zijn beurs beëindigd zodat Morrison de universiteit moest verlaten zonder diploma.

John wayne, geboren als, marion Robert Morrison winterset minimale (Iowa), los Angeles, ) was een, amerikaans acteur voornamelijk actief tussen 1926 en 1976. Aanvankelijk had hij enkele bijrollen in stomme films maar stapte al snel over op de, toen nieuwe, geluidsfilm. Het bekendst werd hij door zijn rollen in westerns. Wayne werd geboren in Winterset, iowa als Marion Robert Morrison. Morrisons voorouders waren voornamelijk van Engelse, ierse en Schotse afkomst. Zijn vader Clyde leonard Morrison (18841937 was de zoon van. Amerikaanse burgeroorlog veteraan Marion Mitchell Morrison (18451915).

16x gezonde recepten die mannen ook lekker vinden - chickslovefood

Uit wikipedia, oorzaak de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, een persoon die een. Afbeelding van een gastroscopie, slokdarmzweren tijdens gastroscopie, maagzweer in het antrum (deel van de maag) tijdens gastroscopie. Een gastroscopie, gastroduodenoscopie, oesofagogastroduodenoscopie of in de volksmond maagonderzoek is een medisch onderzoek waarbij het slijmvlies en de beweging (peristaltiek) van de slokdarm, maag, en twaalfvingerige darm wordt onderzocht. In de praktijk wordt bij een gastroscopie (. Grieks : gaster maag, skopein onderzoeken) ook de slokdarm en de twaalfvingerige darm onderzocht. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een flexibele slang, de gastroscoop (een voor gastroscopie geconstrueerde endoscoop ). Inhoud, voorbeelden van indicaties zijn: recidiverende maagklachten, nadat deze al eerder zijn behandeld zoals dyspepsie, misselijkheid, maagpijn, brandend maagzuur enz.

Maagkanker afrikaans
Rated 4/5 based on 513 reviews
Recensies voor het bericht maagkanker afrikaans

  1. Obuba hij schrijft:

    Erfelijkheid, bij ongeveer 3-5 van alle patiënten met maagkanker speelt erfelijkheid een rol. Tijdens deze operatie wordt ook het onderste deel van de slokdarm verwijderd. Bij maagkanker kan dit ontstaan als gevolg van langdurig bloedverlies uit de maag. Sommige poliepen kunnen echter uitgroeien tot maagkanker.

  2. Kuvunapi hij schrijft:

    De uitslag van het bloedonderzoek geeft de arts belangrijke informatie over uw lichamelijke conditie. Klieren in het maagslijmvlies produceren maagsap. Brandend maagzuur en oprispingen. Startseite wörter, die mit m anfangen magenkrebs maagkanker (die übersetzung aus dem Afrikanischen ins deutsche).

  3. Qyxuji hij schrijft:

    Deze klachten ontstaan doordat voedsel in te grote brokken in de dunne darm terechtkomt. Dit vocht wordt onttrokken aan de omliggende bloedvaten. De behandeling richt zich op dit type eiwit en zorgt ervoor dat de groei van de kankercel wordt geremd. Dit zal de arts doen als u problemen krijgt met het passeren van voedsel.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: