Kefir gezond

kefir gezond

Fruityoghurt is niet gezond! Yoghurt heeft dus vele voordelen voor de gezondheid. Het is echter een misverstand dat alle yoghurtproducten gezond zijn. In de winkel zijn tegenwoordig vele verschillende soorten yoghurt te koop. Yoghurt is in vrijwel alle fruitsmaken te verkrijgen. Deze varianten krijgen vaak onterecht het stempel gezond, gebaseerd op de lage hoeveelheid calorieën en/of vet. Vaak zijn deze soorten yoghurt echter niet gezond. Er zijn veel geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

De namen zijn streptococcus thermophilus en Lactobacillus bulgaricus. Als deze bacteriën niet aan de melk zijn toegevoegd mag het product dus geen yoghurt worden genoemd. Gevolg is dat er vele verschillende andere namen zijn ontstaan, zo kun je bijvoorbeeld ook gefermenteerde film melk kopen. Zo kan het dus dat iemand geen melk kan drinken maar wel (bepaalde soorten) yoghurt mag eten. Yoghurt bevordert de afbraak van lactose. Yoghurt ondersteunt de werking van de darmen waardoor je een betere stoelgang krijgt. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die regelmatig yoghurt eten veel minder kans hebben op darmkanker. Ook wanneer er al sprake is van darmkanker heeft yoghurt volgens vele onderzoeken een remmend en vertragend effect. Andere voordelen zijn het voorkomen van diarree, een positief effect op het cholesterol en het immuunsysteem en een betere opname van bepaalde mineralen en vitamines door het lichaam. Met name de opname van calcium wordt door het eten van yoghurt goed ondersteund.

kefir gezond
is daardoor vloeibaarder dan volle yoghurt. De soorten yoghurt met 10 vet zijn daardoor vaak veel vaster dan andere soorten yoghurt. Er is wel dikke yoghurt met 0 vet te koop, deze bevat alleen wel meer calorieën per 100 gram dan de standaard magere yoghurt. Dat komt doordat het vocht als het ware is onttrokken. Voordelen van yoghurt, yoghurt is makkelijker te verteren dan melk. Dat komt door de werking van de bacteriën in yoghurt. Yoghurt mag pas yoghurt worden genoemd als er bepaalde soorten bacteriën aan zijn toegevoegd.

( 4 gratis recepten)


Voedingswaarde yoghurt, de hoeveelheid calorieën in yoghurt verschilt sterk per soort. Naast de hoeveelheid vet in yoghurt verschilt niet alleen de hoeveelheid calorieën sterk per yoghurt, ook de hoeveelheid eiwitten verschilt sterk per soort! Wanneer je yoghurt koopt is het dus altijd verstandig om even op de verpakking te kijken of het product wel aan je wensen voldoet. Neem je yoghurt met het oog op de inname van eiwit, dan kan je bijvoorbeeld beter voor Griekse yoghurt met 0 vet kiezen. In onderstaande tabel sporten ziet u de hoeveelheid vet, eiwitten en winderigheid calorieën per 100 gram. Vet, eiwit, calorieën, mager 0 5 33, vol 3,1. Grieks 10 10,5 4,8 127, grieks, wat is het verschil tussen magere, halfvolle en volle yoghurt? Het vetpercentage is bepalend voor in welke categorie de yoghurt valt. Zo mag yoghurt met minder dan 0,5 vet mager worden genoemd.

De waarheid: Is kefir echt gezond?


Bij melkkefir worden door fermentatie de melksuikers omgezet in melkzuren. Voor mensen met een lactose-intolerantie is het belangrijk dat dit proces dus helemaal wordt voltooid. Als je een zware lactose-intolerantie hebt is het niet verstandig om melkkefir te drinken. Kefirdrank is een vloeibare drank met een friszure smaak. Melkkefir is vol en romig van smaak, licht tintelend vanwege het koolzuur en is licht alcoholisch (tot 2). Het lijkt op drinkyoghurt maar stel je daar niet op in, want het is toch echt iets anders. Het is een stuk minder zoet. Waterkefir heeft een wat zoetere smaak en lijkt op frisdrank.

kefir gezond

Fermentatie is een soort rijpings-proces. In het geval van kefir wordt (melk)suiker met behulp van bacteriën en gisten omgezet in een probioticum. Dit gebeurt in de zuurstofvrije ruimte, namelijk de weckpot. De kefirkorrels bestaan uit micro-organismen (bacteriën en gisten zoals koolzuur en alcohol eiwitten en water. . Verder zitten er veel vitamines en mineralen. De bacteriën en gisten tezamen wordt een symbiose genoemd; het samenleven van twee soorten organismen wat voor én of beide organismen gunstig en/of noodzakelijk.

De gisten hebben zuur nodig zodat er geen kwade bacteriën binnen kunnen dringen. Dit is ook de reden flesvoeding waarom kefir zo lang goed blijft (als je er op de juiste en hygiënische manier mee omgaat) en wat bij zuivel vaak niet het geval. De kefirkorrels zijn glazig en doorzichtig wit. De korrels groeien bij melkkefir in de vorm van bloemkool en bij waterkefir in een hoekige vorm, en kunnen in 14 dagen dubbel zo groot worden. Het groeien van de korrels hangt af van de temperatuur van de omgeving (hoe hoger de temperatuur, des te sneller de korrels groeien de hoeveelheid korrels en de sterkte van de bacterieculturen. Die verliezen hun kracht op den duur.

Homepage - alles over melkkefir

Kefir is een probioticum vetten ; een voedingsmiddel met micro-organismen. Een micro-organisme is een eencellige levensvorm die niet met het blote oog kan worden waargenomen. Er zijn dus twee specialist soorten kefir: melkkefir en waterkefir. Melkkefir is waarschijnlijk afkomstig uit het kaukasus gebergte, waar het volk bekend stond om het feit dat veel mensen de honderd jaar bereikten, en dat in een gezonde staat. Daarom werd kefir bekend als de drank der honderdjarigen. Waterkefir werd voor het eerst genuttigd door de mexicanen. In de jaren 70 kwam er in Nederland meer belangstelling voor kefir. Het werd toen een beetje afgedaan als geitenwollen-sokken-drankje en verdween weer uit het zicht van het grote publiek. Nu is het, mede door de gezondheids-revolutie, weer helemaal terug.

kefir gezond

Boek: Waterkefir melkkefir, lekker

Kefir daarentegen is een puur product met een karakteristieke smaak. Nu hoor ik je vlek denken: moet ik dat dan zelf gaan klaarmaken? In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk zelf kefir kan maken. Een korte bereiding en de tijd doet de rest van het werk; daar heb je geen omkijken meer naar. Ik zeg: proost op je darmflora! Inhoud van dit artikel, wat is kefir? Kefir is een gezonde drank die ontstaat door kefirkorrels toe te voegen aan water of melk. Hierdoor komt een proces op gang dat fermentatie wordt genoemd.

Kefir: een gezonde drank die ook wel de drank der honderdjarigen wordt genoemd. Je darmflora vaart er uitstekend bij en als je darmflora op peil wordt gehouden ben je fitter, blijf je jonger en houd je ziektes op veilige afstand. Als je nooit eerder van kefir had gehoord kun je in dit artikel kennis maken met dit wonderdrankje. Een welkome afwisseling als je de frisdranken al links had laten liggen maar nu weleens wat anders wil drinken dan thee en (kokos)water. En het vallen goede nieuws is dat kefir ook geschikt is voor mensen met een lactose-intolerantie! Wanneer je al weleens van kefir hebt gehoord of het misschien al weleens hebt gedronken, dan weet je dat je best even moet wennen aan de smaak. Maar dat geldt voor meer voeding die past in een gezonde levensstijl. Onze smaakpapillen zijn behoorlijk verpest door een overdaad aan (tafel)zout, smaakstoffen, e-nummers, suikers en zoetstoffen.

Kefir - natuurlijk goed!

Yoghurt wordt gemaakt van melk waar bacteriën aan worden toegevoegd. Dit proces wordt fermentatie genoemd. In gedrag tegenstelling tot kwark is yoghurt wel vegetarisch. In Nederland wordt per persoon ongeveer 31 kilo yoghurt per jaar gegeten. In vergelijking met andere europese landen is dat veel. Yoghurt kan nogal verschillen per variant. Zo bevat Griekse yoghurt per 100 gram 127 calorieën terwijl magere yoghurt slechts 33 calorieën bevat. Ook het aantal eiwitten en vetten verschilt per yoghurt. Of yoghurt gezond is, is dan ook afhankelijk van welke variant yoghurt je kiest.

Kefir gezond
Rated 4/5 based on 722 reviews
Recensies voor het bericht kefir gezond

 1. Kesuhek hij schrijft:

  De lactose die aanwezig is wordt omgezet in zuur en een kleine percentage alcohol. Ik heb nu binnen een maand genoeg kefir om per keer ruim 3lt licht sprankelende kefir drank te maken. Kefir is een zuiveldrank die een beetje in de vergetelheid is geraakt. .

 2. Esawu hij schrijft:

  Voor inspiratie en recepten met deze veelzijdige drank zie de receptenpagina op voedingsDomein. Je giet melk (koe-, schapen- of geitenmelk) over de kefirknol, sluit de pot of fles goed af en zet deze minimaal een etmaal donker weg. Kefirknollen of -korrels zijn verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en in online shops. Kefir is licht verteerbaar, bevat vitaminen, mineralen en probiotische culturen (melkzuurbacteriën).

 3. Eqamyw hij schrijft:

  Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en dit boek kan daarbij een goede hulp zijn. Voor de bereiding van de kefir van de anna hoeve wordt uitsluitend rauwe melk gebruikt. Haal er de gedroogde vruchten uit, knijp de citroen uit boven een zeef in een glazen pot en giet de rest van de kefirdrank door de zeef. Ook het vervaardigen van kaas en kwark op basis van kefir komt aan de orde.

 4. Onyka hij schrijft:

  Kefir kent vele toepassingen, kefir kun je natuurlijk puur drinken, maar de toepassingen van dit zuivelproduct zijn eindeloos. Nu heb ik gisteren kokosbloemsuiker gebruikt in plaats van rietsuiker en ik kan niet wachten om het te proeven! Tussen de lokale stammen worden de knollen van generatie op generatie doorgegeven en staan ze te boek als een waardevolle bron van een gezonde voeding. Om even op het begin terug te komen, hartelijk bedankt voor jullie kefir, het moet wel van topkwaliteit zijn wilde het mij overleven en zelfs floreren, xxx ik ga in ieder geval proberen om het grootste deel van de kefir te deactiveren, want weggooien.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: